DOSSIER DE PREMSA WEB: Oriol Burés Ricard

Oriol Burés Ricard





TRAJECTÒRIA ACADÈMICA


Oriol Burés, inicia els seus estudis teatrals a l’Escola Municipal de Rubi, on des de el 1991 fins el 2000 pren classes de solfeig, cant coral i violoncel, combinant-ho amb les classes a l’Esbart Dansaria de Rubi que manté fins el 2003.

L’any 2005 entra en contacte amb l’Escola Eòlia, participant en el curs de Teatre musical “Flor de Nit” dirigit per Joan Lluis Bozzo. Un any desprès, havent passat per un curs de claqué bàsic amb Mireia Font, i un intensiu de entrenament actoral segons l’anomenat Procés Daulte, pren classes de repertori i tècnica vocal a l’Escola Eòlia, participant així en nombroses gales d’aquesta, en la Nit Solidaria al Teatre Victoria.

Actualment, havent participat en el curset de teatre musical per l’escenificació del musical “Rent” sota la direcció de Anna Valldeneu i Irene Hernadez; estudia Primer de la formació de ‘comèdia musical’ a l’escola Coco Comin, que combina amb les classes del curs regular de l’Escola Eòlia.


EXPERIENCIA PROFESSIONAL

La seva trajectòria professional pren forma l’any 2003, quan formant part de l’Esbart Dansaria de Rubi, balla al Palau de la Música Catalana, l’Auditori o el Teatre Nacional de Catalunya, entre d’altres.

El 2006, participa en la representació del “Trencanous” i el muntatge de diferents escenes de musicals com: “Cabaret”, “El fantasma de la opera” i “West Side Story” amb l’orquestra de Terrassa i sota la direcció de Xavier Casademunt.

Finalment l’any 2008 intervé com a ballarí en l’opera coproduïda per el Gran Teatre del Liceu i la Opera de Paris: “Tannhauser”.

Actualment, junt amb Victor Gómez, Sergio Campoy i Sara Lopez, forma part de la compania D.O sota la direcció d’Anna Valldeneu i Gustavo Llull. Fet que combina amb la pertinença a la companyia Jo-T’M!, com a actor/cantant, coreògraf i modista.